Andreas Bergsland fra Trøsken IL vant den klassiske sprinten under europeisk ungdoms-OL i Sarajevo!

Postet av Trøsken Idrettslag den 14. Feb 2019

FANTASTISK INNSATS AV ANDREAS I SARAJEVO IDAG FREDAG 14. FEBRUAR 2109, GRATULERER!!!

Fra Sarpsborg Arbeiderblad:

Bergsland har ikke hatt hellet med seg tidligere i mesterskapet, og på tirsdag ble det 33. plass på distansen 7,5 kilometer fristil. Før mesterskapet var det på den klassiske sprinten at Bergsland ga seg selv størst sjanse til å hevde seg i toppen. Sprintprologen var tung for Bergsland, og han klokket inn 7.73 sekunder bak vinneren av prologen, Niilo Moilanen fra Finland. Det holdt til en 11. plass, og avansement til kvartfinalene, men Bergsland selv var noe usikker da han gikk i mål på prologen. Jeg så at jeg var mange sekunder bak de beste, men heldigvis avsluttet jeg prologen sterkt og sikret meg greit en plass i kvartfinalene, sier Bergsland på telefon fra Sarajevo.

I kvartfinalen lystret kroppen bedre for Bergsland, som uten å bruke opp for mye krefter, tok seg enkelt til semifinale. Semifinalen bød heller ikke på problemer for Trøskenløperen, som også her hadde full kontroll på feltet. I både kvart- og semifinalen kontrollerte jeg meg videre uten å bruke så mye krefter. Jeg kjente at kroppen fungerte bra, og jeg tenkte at det var bare å dundre til fra start i finalen, forteller Bergsland.

I finalen tok Bergsland kommandoen fra den første bakken, og han ledet derfra og helt til han passerte målstreken. Jeg var usikker på hvordan det så ut rundt meg da jeg kom inn på oppløpet, beskriver Bergsland. Jeg ga alt jeg hadde til jeg hadde passert målstreken, og da tok det fortsatt noen sekunder før jeg skjønte at jeg hadde vunnet. Det gikk opp for meg at jeg hadde vunnet da jeg så nordmennene på tribunen juble. Det var en fantastisk følelse, sier Bergsland.

Andreas Bergsland tok gullet foran Artem Maksimov og Sergey Volkov, begge fra Russland.

Bergsland forteller at han på forhånd hadde håpet på en medalje på sprinten, men at en gullmedalje er over all forventning. Før vi reiste nedover tenkte jeg at jeg kanskje kunne blande meg inn i medaljekampen dersom jeg tok meg til finalen, men at jeg skulle vinne hadde jeg ikke trodd. Dette gir meg troen på at det jeg driver med i treningshverdagen er riktig, og det gir meg enda mer motivasjon til å fortsette den harde satsingen, avslutter den smørblide gullvinneren.