Uoffisielt klubbmesterskap i langtur

Postet av Øystein Tunheim Simonsen den 4. Feb 2021


Etter en dramatisk kilometer-fight var det Arnt Theodor Svartedal som trakk det lengste strået i Trøskens langtur-mesterskap.
Med en 2020-sesong helt uten snø, var det en motivert ungdomsgjeng som endelig fikk trene på snø etter etter en heltemodig dugnadsinnsats av Trøskens løypegruppe med hjelpere. Kommunens nedstenging etter jul var derfor dårlig timet med kuldeperioden vi er i. Ungdomsgruppa har imidlertid ikke ligget på latsida, og det har daglig vært gjennomført gode egentreninger, dels på egen hånd og dels i små grupper. 


Konkurranser i Trøsken

Siden alle krets- og landsrenn også har blitt avlyst pga. Covid-19, arrangerer ungdomsgruppa alternative egentreningskonkurranser. Forrige helgs konkurranse var uoffisielt mesterskap i «Om å gjøre å gå lengst på ski i løpet av helga». Det ble en durabelig kilometer-fight med Fredrik Bjercke-Johansen, men til slutt klarte Arnt Theodor Svartedal å dra seg den siste mila foran i Trøsken-løypene. Kilometertelleren endte på utrolige 102,17 km fordelt på to økter over nesten 5 timer hver.  

– Jeg synes egentlig at det gikk ganske greit hele veien. Jeg hadde en god pause midtveis, og taktikken var å holde jevnt og rolig tempo hele veien, fortalte den sindige gutten som vant et flott drikkebelte i premie. 


Andreplassen gikk til unge Fredrik Bjercke-Johansen. Han vant også klassen for flest skiøkter. Etter 93,3 km over fire turer på Sjusjøen, var det en fornøyd sølvmedaljevinner som offensivt uttalte at han hadde tatt mesterskapet hjem om det ikke var for at faren hans maste om hjemkjøringen. 

– Jeg liker å gå lange turer og denne utfordringen passet meg bra.


Nicklas Jørgensen kapret bronsen med litt over 5 mil, men vant klassen for beste kombiøkt der han jogget gjennom de dype skoger i Fredrikstad for å komme seg til skiløypene. 


Ny Trøsken-challenge i helga 

Utfordringen i helga er uoffisielt klubbmesterskap i 10 km for barn og ungdom. Distansen er uvant og lang for de fleste, så det stiller krav til disponering av løpet, se punkt 3 under. Reglene er enkle, men som vanlig er det en liten vri: 

1. Raskest mulig gjennomføring av 10 km (+/- 0.5 km), valgfri teknikk, når som helst, hvor som helst. Logges med klokke, app, eller en foresatt som teller runder. 

2. Løypa kan være hvor som helst i Norge, men skal inneholde minst to og maks fem runder. I Harehjellen må du f.eks. gå fire runder i 2,5 km løypa. 

3. Etter inspirasjon fra vårt eget nulløp (men også løpsdisponeringsprosjektet til skilandslaget) SKAL rundene gjennomføres med jevn fart, med maks-avvik på rundene på 20 sekunder (uten "juks med stopping"). Dette er god trening på å disponere løpet.

4. Bilde, «screen shot» eller (kort!) skriftlig rapport sendes på sms/e-post til treneren, se SPOND for detaljer. 

5. Det premieres i forskjellige (og litt uvante:-) kategorier. Da det ikke ble premiering av «Beste fall» i forrige ukes utfordring, står denne til neste uke. 


Lykke til!     


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline