Kunstsnøens venner


Vil du være med å støtte kunstsnøproduksjonen i Trøsken IL?

I de foregående sesongene (utenom vinteren 2019/20) har vi i Trøsken IL kunne tilby over 80 dager per sesong med snø i lysløypa ved Harehjellhytta. Her har vi kunne gjennomføre både treninger og renn for våre løpere samt flotte forhold for alle besøkende. Dette til tross for snøfattige og milde vintere de siste årene. Vi har også investert mye penger i nye snøkanoner, for at produksjonen skal gå raskere. Pt 1. jan 2022 har vi 3 kanoner. 

I tillegg til treninger og konkurranser for våre egne lokale utøvere, så tilbyr vi også utleie av anlegget til andre skiklubber i området for at de også skal kunne trene på snø så mye og tidlig som mulig. Vi har også Telenor Karusellen som vi arrangerer hvert år for alle barn i barneskole alder.

Det er høy aktivitet i kunstsnøanlegget/lysløypa både tidlig og seint, og vi i Trøsken IL er stolte av å kunne tilby et godt langrenns tilbud til både aktive og mosjonister i Sarpsborg og omegn.

Vi har som mål å gi alle skiinteresserte i nærområdet minst 3 mnd. med gode snøforhold. Kunstsnøproduksjonen forlenger sesongen betydelig og gir oss vanligvis gode skiløyper vesentlig tidligere enn normalt. Dette motiverer både utøvere og dugnadsgjengen.

Kunstsnøproduksjonen koster Trøsken IL ca. 100 000 kr. i året. I tillegg blir det gjennomført over 600 dugnadstimer til produksjon av snø, samt til vedlikehold av anlegget.

Vi trenger din støtte for å opprettholde den ønskede aktiviteten i anlegget, og håper du vil være med å støtte vårt arbeid via vipps 13114 – Bidrag til skispor.

Husk at alt arbeid med kunstsnøproduksjon og i kunstsnøanlegget foregår kun på dugnadsbasis