Trøsken Idrettslag

Trøsken idrettslag er kjent for sin innsats for tilrettelegging av turløypenettet i Kjerringåsen. Idrettslag driver et aktivt barne- og ungdomsarbeid innenfor idrettene langrenn og orientering. Vi har medlemmer som hevder seg godt på nasjonalt nivå innenfor sine områder.

Trøsken idrettslag er kjent for sitt sosiale inkluderende miljø med egen klubbhytte. Harehjellhytta er vårt naturlige midtpunkt, en perle av et klubbhus i naturskjønne omgivelser og midt i vårt kjerneområde. Harehjellhytta ligger i ca 15 minutters bilavstand fra Sarpsborg sentrum. Etter oppussingen og utvidelsen i 2003, vil vi hevde at vi har fått en av Østfolds vakreste klubbhytter!

Den daglige aktiviteten skjer i områdene rundt Harehjellhytta. Vi deltar flittig på idrettsstevner, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Trøsken idrettslag ble tildelt Sarpsborg kommunes kulturpris i 1996. Prisen ble tildelt laget for den innsats laget gjennom en årrekke legger ned gjennom tilrettelegging av løypenettet i Kjerringåsen, for den miljøskapende virksomhet laget driver overfor sine medlemmer og at det legges spesielt vekt på at barn og unge skal trives innen idrettsmiljøet.

Trøsken idrettslag er en av Østfold o-sports beste barne- og ungdomsrekrutteringsklubber. O-gruppa er en solid gruppe med høy aktivitet. Det arrangeres jevnlig o-skole. Det jobbes godt i ungdomsmiljøet, og det er mange unge klubbmedlemmer som hevder seg godt i sine aldersbestemte klasser.

 Trøsken idrettslag – Østfolds skimetropol. Kunstsnøanlegg, lysløype og naturløyper. Alle løypene er preparerte med moderne løypemaskin. Et omfattende dugnadsarbeid utføres hver sommer og høst for at løypene skal bli best mulig. Et eldorado for alle som liker å ha ski på beina. Her kan Sarpsborgs barn bli “født med ski på beina”. Trøskens Jens Arne Svartedal er en av Norges fremste skiløpere og et forbilde for skiløpere i alle aldere.


Trøsken IL feiret 50 år i 1995 og i den forbindelse gav vi ut ett jubileumshefte. Dette heftet er nå digitalisert og du finner det under evt. trykker på linken her om du ønsker å laste dette ned (åpnes i ny fane).